Dřevěné Pustevny představily šikovné řezbáře

Během 26-29. května se na Pustevnách se sešlo osm špičkových rychlořezbářů u příležitosti 2. ročníku řezbářského sympozia, aby předvedli široké společnosti svůj um. Souhrnným tématem pro letošní ročník byla zvířata z okolí Pusteven.

Řezbáři po dobu celé akce tvořili díla, která můžete obdivovat na 2 km dlouhé naučné stezce, která začíná a končí právě na Pustevnách. Na těchto sochách pracovali již od čtvrtečního dne, ačkoliv speciální program pro návštěvníky byl připraven až na víkend.

2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny

2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny

Součástí tohoto programu byla hodinová soutěž v řezání, tzv. speed-carving, kde téma bylo libovolné. I přesto se řezbáři pouštěli do tolik oblíbeného zvířecího světa. Po představení jednotlivých děl a vyhodnocení soutěže proběhla dražba vzniklých soch.

Ačkoliv se řezbářství dostalo obdivu spíše od dospělých, kteří se dokázali dlouho vynadívat pod ruce zručných řezbářů, i přesto si na své přišly i děti. Jakmile je sledování této práce omrzelo, byl zde pro ně připraven speciální program tematicky laděný do zdejšího okolí. Zapojit se mohly do Beskydského pětiboje, kde na ně čekal třeba takový hod freesbee do dřevěné hlavy Radegasta nebo skládání dřevěných stop na čas.

2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny

 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny 2. ročník řezbářského sympozia: Dřevěné pustevny

Celou atmosféru události řídil a komentoval zkušený moderátor a stylová lašská a valašská muzika. Návštěvníci té mohli ochutnat něco málo z místní kuchyně, kdy dané pokrmy lákaly hned na první pohled.

0 Komentáře

Komentovat

Přidejte se do diskuze.
Jsem ráda za každý komentář!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *